Eesti Hotellide ja Restoranide Liit

Hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon.

Liidu põhisuunad Põhikiri

EHRL liikmed

Eesti Hotellide ja Restoranide Liitu kuuluvad kõik peamised turutegijad, liikmeskonna moodustavad 211 liiget. Kokku ühendab liit 64% Tallinna hotelliturust ja 27% kogu Eesti hotelliturust.

Loe edasi

Tärnisüsteem

Alates 2010.a. algusest on Euroopas käivitatud Hotelstars Union, mille eesmärgiks on luua Euroopa ühine tärnisüsteem, et aidata klientidel paremini orienteeruda ning ootuspärast kvaliteeti hotellides saada.

Tärnisüsteem

Kutse taotlemise üldised sammud on kirjeldatud Kutsekoja kodulehel.

Teeninduse Kutsenõukogu on andnud Eesti Hotelli ja Restorani Liidu Kutsekomisjonile kutse andmise õiguse alates mai 2016 järgmistele kutsetele:

  • abikelner, tase 3; kelner, tase 4; vanemkelner, tase 5

 

  • KUTSESTANDARDID on Kutsekoja kodulehel.
  • abikelner, tase 3 (kehtib kuni 02.03.2021)
  • kelner, tase 4 (kehtib kuni 02.03.2021)
  • vanemkelner, tase 5 (kehtib kuni 02.03.2021)
  • Toitlustus- ja majutusteeninduse valdkonna kutse andmise kord (uuendamisell)

 

Tasumäärad

Teeninduse Kutsenõukogu vaatas läbi ja kinnitas uue hinnakirja, mis hakkas kehtima 1.juuli 2017,  abikelner, tase 3; kelner, tase 4; vanemkelner, tase 5.

KUTSETASUMÄÄRAD
Abikelner, tase 3 kutseomistamise tasu määraks on 67 eurot (koolilõpetaja); 160 eurot (Töömaailm)
Kelner, tase 4kutseomistamise tasu määraks on 67 eurot (koolilõpetaja); 170 eurot (Töömaailm)
Vanemkelner, tase 5kutseomistamise tasu määraks on 67 eurot (koolilõpetaja); 170 eurot (Töömaailm)
Duplikaattasu määr on 15 eurot

Atesteeritud kutseeksami keskused

  • Tallinna Teeninduskool
  • Kuressaare Ametikool
  • Tartu Kutsehariduskeskus
  • Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus, Narva õppekoht
  • Kehtna Kutsehariduskeskusl
  • Haapsalu Kutsehariduskeskus
  • Pärnumaa Kutsehariduskeskus
  • Rakvere Ametikool
  • Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool

Nõuded kelneri kutseeksamikeskusele