Eesti Hotellide ja Restoranide Liit

Hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon.

Liidu põhisuunad Põhikiri

EHRL liikmed

Eesti Hotellide ja Restoranide Liitu kuuluvad kõik peamised turutegijad, liikmeskonna moodustavad 211 liiget. Kokku ühendab liit 64% Tallinna hotelliturust ja 27% kogu Eesti hotelliturust.

Loe edasi

Tärnisüsteem

Alates 2010.a. algusest on Euroopas käivitatud Hotelstars Union, mille eesmärgiks on luua Euroopa ühine tärnisüsteem, et aidata klientidel paremini orienteeruda ning ootuspärast kvaliteeti hotellides saada.

Tärnisüsteem

Kes/mis on liit?

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate füüsiliste ja juriidiliste isikute ühiskondlik, vabatahtlik, demokraatlikel põhimõtetel tegutsev tööandjate esindusorganisatsioon.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit loodi 12.veebruaril 1992.a., asutajateks 16 hotelli ja restorani.

Märtsikuu 2017 seisuga kuulub liitu 211 ettevõtet või ettevõtete ühendust, s.h. hotelli- ja toitlustuserialasid õpetavad koolid.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on Eesti Tööandjate Keskliidu asutajaliikmeid ning kuulub ka alates 1993.a-st Euroopa Liidu hotellide ja Restoranide assotsatsioonide liitu HOTREC.

 

Tegevuse põhisuunad:

  • Esindada ja kaitsta oma liikmeid suhetes riigivõimuga, suhetes teiste juriidiliste- ja üksikisikutega;
  • Esindada ja osaleda liikmeid puudutava seadusandluse väljatöötamisel;
  • Edendada ettevõtluskeskkonda ja sektori jätkusuutlikkust;
  • Esindada liikmeid rahvusvahelisel ja üleriiklikul tasandil;
  • Edendada ja tagada hotellide ja restoranide kvaliteeti;
  • Arendada kutseharidussüsteemi ja seeläbi tööjõu kvaliteeti;
  • Koondada täiendkoolituste vajadused ja korraldada koolitusi;
  • Kaitsta liikmete huve.
  • Esindada liikmeid edendada koostööd suhetes turismi- ja muude organisatsioonide ja ühendustega, hotellide ja restoranide ning nende liitude ja ühendustega nii Eesti Vabariigis kui ka välismaal;
  • Hankida ja levitada hotellide ja restoranide tegevust puudutavat informatsiooni, s.h. reklaami- ja muude trükiste väljaandmine ja levitamine;
  • Koondada ja analüüsida hotelli – ja restoranituru majandusnäitajaid ja trende ning vahendada neid liikmetele.