Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Noorte kokkade superkursus Tallinna Teeninduskoolis alustab septembris, 2022.

 

Tippkokkade kaasamine kutseõppesse ei ole midagi erakorralist, küll aga on erakorraline sügisel Tallinna Teeninduskooli ja Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu ning Külalislahkuse Klastri ühistööna alustavatel kursustel tippkokkade hulk ja tase tervikuna. Kui oled kaalunud koka kutset, siis sügisel alustav kursus on erakordne võimalus õppida parimate õpetajate käe all ja panna tugev alus oma karjäärile gastronoomiamaailmas.

Kokaõpe, mis 1-aastaga annab korraliku baasettevalmistuse alustamaks tööd tipprestoranide köögis, on mitmeti erakordne. Esiteks ei ole kunagi ühel kursusel kaasa löönud selline hulk oma ala tegijaid. Kokku on oma osalemist kinnitanud 14 peakokka, kes on sisuliselt kokkade koorekiht meie koduriigis, kuid kelle kuulsus ulatub palju kaugemale. Teiseks on kursus võtnud eesmärgiks koolitusprogrammi integreerida mentorprogramm, et tagada õpilaste pidev areng ja soov edasi pürgida. Iga õpilane saab endale mentori, kelleks on üks kursusel osalevatest tippkokkadest. Mentorprogrammi juhib Elari Killumets, mees, kes on mentoriks paljudele tippjuhtidele ja aitab kaasa nende edulugude elluviimisel.

42 nädala jooksul läbivad kokad koolituse, mis sisaldab olulisel hulgal praktilisi tunde kooli laboriköökides, aga ka reaalset tööpraktikat ettevõtetes. Ja ilmselgelt pakuvad oma ettevõtteid praktikabaasideks ka õppes osalevad tippkokad. Õppekava katab kõige esmasematest oskustest-teadmistest nagu toiduhügieen ja toitlustuse alused kuni põnevamate ja keerulisemate väljakutseteni – rahvusköögid Prantsusmaast Jaapanini, menüü koostamise alused ja kalkulatsioonid kuni peente praktiliste harjutusteni köögis, mille seas on oskuslikke tehnikaid toiduvalmistamise ja serveerimise ning kaunistamiseni välja. Kevadel sooritatakse kutseeksam ja seejärel on ilmselt igal lõpetajal võimalus valida millises restoranis tema karjäär jätkub.

Kursuse eestvedaja Kristjan Peäske sõnul on tippkokkade kaasamine sellises mahus erakordne ja väga oodatud samm: „Kõik tänased tipud on alustanud algusest. Ja see, et nad on nii kaugele jõudnud, on sageli seotud nende õpetajatega, eeskujudega. Usume, et siit kursuselt kasvavad meie tuleviku tegijad, kokad, kelle saavutuste me veel kuuleme ja kelle üle saame uhkust tunda!“

Sisseastumisdokumente võtab Tallinna Teeninduskool vastu alates 25.aprillist. Täpsem info vastuvõtu kohta siit: https://www.teeninduskool.ee/?page_id=10#kesk

Kursusel osalevad õpetajatena järgmised tippkokad:

Angelica Udeküll, La Spa restoran Wicca peakokk, Cordon Bleu autasu.

 

https://menu.err.ee/1160095/angelica-udekull-koogis-on-ikka-egod-koos

https://menu.err.ee/1019991/tippkokk-angelica-udekull-viib-etv-vahendusel-ponevatele-maitserannakutele

https://flavoursofestonia.com/klubi/angelica-lugu-sonade-ja-maitsetega/

https://www.norden.ee/images/loomemajandus/info/toit/epl_angelica_udekull_rootsis.pdf

 

Peeter Pihel, Fotografiska peakokk/osanik; Kotzebue Bakery omanik, Aasta kokk 2008

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/87766845/peeter-pihel-ma-votsin-seda-3-5-aasta-pikkust-tood-rootsis-kui-kooli-millel-oli-kindel-lopuaeg

https://www.chefspencil.com/chef-of-the-week-chef-peeter-pihel-sustainability-meets-culinary-art/

https://flavoursofestonia.com/2020/12/11/peeter-pihel-ei-ole-talent/

https://edasi.org/15997/kokk-peeter-pihel/

 

 

 

Koit Uustalu, GMP Pühajärve restoran, GMP Patisserie kohvik, GMP Villa Friedheim peakokk

https://lounapostimees.postimees.ee/7119616/puhajarve-restorani-peakoka-menuu-palvis-meistritaseme

https://virumaateataja.postimees.ee/4365047/koit-uustalu-kui-ise-ei-oska-siis-kusi-teistelt-nou

https://rss.com/podcasts/heliampsud/330796/

 

Roman Zaštšerinski, restoranide Moon, Kolm Sibulat ning Mantel ja Korsten omanik; Valgetähe V klassi teenetemärgi omanik

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/92641417/palju-onne-eesti-toidukultuuri-edendamise-eest-sai-teenetemargi-tippkokk-roman-zastserinski-olen-hammingus-vaga-uhke-tunne-on

https://taimneteisipaev.ee/uudised/peakokk-roman-zastserinski-unistustest-saavutustest-ja-taimsest-toidust

 

Janno Lepik, restoranide Lee ja Lore Bistroo peakokk

https://kaataa.com/en/janno-lepik/

https://www.chefspencil.com/chefs-janno-lepik-kristjan-peaske/

https://leht.postimees.ee/622046/puhtalt-eesti-moodi#_ga=2.268403335.820064231.1650192021-1103323740.1627382077

 

 

Hiro Takeda, Lee peakokk

 

Dmitri Haljukov, Selver Eesti Peakokk, Bocuse d’Or 2017 finaali 14 koht.

https://www.referenceschr.com/restaurants/dmitri-haljukov-cru-tallinn/

https://perenaine.ee/eesti-voitis-koha-bocuse-dor-finaalis/

https://www.hoogne.com/koumloumlk/eesti-tippkokk-dmitri-haljukov-pab-tna-psu-kokkade-olmpiale-bocuse-dor

 

Maido Maiste, Tsunft peakokk

https://flavoursofestonia.com/2020/09/25/eesti-parimat-leiba-kupsetab-maido-maiste/

https://andershusa.com/tsunft-kotzebue-bakery-new-restaurant-tallinn-estonia/

 

Erik Prosvirin, Mon Repos peakokk

 

Dmitri Fjodorov, Ruhe peakokk, Aasta kokk 2014, 2015 Bocuse d’Or finaali 14 koht

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/72827303/restoran-cru-kokk-dmitri-fjodorov-bocuse-d-or-on-enese-proovilepanek

https://perenaine.ee/aasta-kokk-on-dmitri-fjodorov/

 

Pavel Gurjanov

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/82912547/bocuse-d-or-laureaat-pavel-gurjanov-lapsena-meeldis-mulle-tohutult-et-soime-seda-mida-ise-kasvatasime

https://flavoursofestonia.com/eng/klubi/soe-pavel-gurjanovs-author-cuisine/

https://menu.err.ee/594171/eestit-esindab-kokaolumpial-pavel-gurjanov

 

Taigo Lepik, Vabariigi Presidendi Kantselei Peakokk, EPÜ president

https://toiduakadeemia.ee/galerii/19108-2/

https://www.referenceschr.com/restaurants/taigo-lepik-chef-de-cuisine-palais-de-la-presidence-de-la-republique-destonie/

 

 

Andrei Šmakov, Savva, Michelin 1*tärn

https://majandus.postimees.ee/7361858/eestist-parit-andrei-smakov-palvis-venemaal-ihaldatud-michelini-tarni

https://www.norden.ee/images/loomemajandus/info/toit/epl__andrei_makov_soomes.pdf

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/87073947/viie-tarni-peakoka-andrei-smakovi-glamuurne-elu-moskvas

https://edasi.org/116175/andrei-smakov-tee-seda-mida-oskad-ja-mis-sul-hasti-valja-tuleb-bonapartei-eluakadeemia/

 

 

Vladislav Djatšuk, Mon Repos ja Päris peakokk

https://omamaitse.delfi.ee/artikkel/90694471/persoonilugu-bocuse-d-or-truhvlid-ja-vlad-ehk-tippkokk-vladislav-djatsuk-i-puhkus-oma-restorani-koogis

https://epl.delfi.ee/artikkel/76998902/vladislav-djatsuk-juuraharidusega-koogivolur

https://news.err.ee/112819/hotel-telegraaf-s-chef-on-high-wire

https://sommeljee.ee/wp-content/uploads/2018/10/KOOK15_Djats%CC%8Cuk.pdf

 

 

Toetajad:

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Lähemalt Nõustun