Jätkusuutlik külalismajandus – õppetunnid MAD Akadeemia ja restoran Silo London peakoka Doug McMasteri kogemustest.

Aeg: 22.veebruar, 2023 kell 8:45–17:00
Koht: Kai Kunstikeskus
Toit ja jook: Lore Bistroo. aadress: Peetri 12, Tallinn
Osalustasu: 95 € inimese kohta (NB! üritus on välja müüdud)

Kutsume restorani- ja külalismajanduse sektoris kolleege Inspiratsioonipäevale, mille viib läbi MAD Akadeemia Kopenhaagenist! Spetsiaalselt Eesti külalislahkuse kogukonna jaoks korraldatud päev pakub teadmisi, tööriistu ja inspiratsiooni keskkonnasäästlikuks äritegevuseks nii ettevõtte omanikele, tegevjuhtidele, peakokkadele kui professionaalidele. Inspiratsioonipäevalt lahkudes mõistame sügavamalt nii külalismajanduse kui teiste ärisektorite ees seisvaid globaalseid väljakutseid ja omame praktilisi teadmisi millega koheselt edasi tegutseda kasutades oma positsiooni toidusüsteemis planeedi hüvanguks tegutsemiseks.

MAD Akadeemia aitab tõsta teadlikkust ja navigeerida oma töös sellistel teemadel nagu bioloogilise mitmekesisuse vähenemine, loodusvarad ja süsinikdioksiidi heitmed. See on esimene kord, kui MAD Akadeemia meeskond toob Eestisse oma praktilised kogemused ja oskused maailmatasemel koolitajatena. Päeva lõpetab ettekandega Akadeemia õppejõud ja zero-waste restorani Silo London peakokk Douglas McMaster.

Programm

Päeva lõpuks on osalejatel raamistik, mis võimaldab kohe vähendada oma keskkonnamõju ja parandada oma äri üldiselt. Hommikused sessioonid rõhutavad toidu ja kliima omavahelist seost ning tutvustavad viise, kuidas vähendada ja vältida kahju, valides mida me kasvatame ja kuidas sööme. Unikaalsest vaatenurgast saavad osalejad kuulda, kuidas saame oma arusaama loodusest ümber kujundada ja oma suhteid tarnijatega toidu otsimise kaudu uuesti määratleda. Pärastlõunal tutvustavad MAD ja peakokk Douglas McMaster näiteid selle kohta, kuidas nemad ja teised on juba hakanud muutusi ellu viima. Kogu programm on inglise keeles!

8:45-9:45

Registration & welcome breakfast @Lore Bistroo

09:15

Welcome words from European Green Capital 2023: Deputy Mayor of Tallinn Joosep Vimm

9.45 - 10.00

Welcome
Jack Muirhead, MAD Academy

10.00 – 11.00

Climate and Food in the 21st century – what happened and what can we do?
by Ed Romein, MAD Academy

11.00 - 12.00

The foragers perspective – changing mindset on natural resources
by Mikkel Lau Mikkelsen, Director of VILD MAD

12.00 – 13.00

Lunch

13.00 – 14.30

Making a difference in hospitality – implementing sustainable change
An interactive session with Ed Romein & Jack Muirhead, MAD Academy

14.30 - 14.45

Break

14.45 – 16.00

SILO: the Zero-Waste Restaurant
By Douglas McMaster of Silo London

16.00

End

16.00 - 17.00

Time to socialize

Spekears

Jack Muirhead is the Manager of MAD Academy and a former bartender of 15 years with experience in some of the world’s greatest bars. Drawing from his practical experience and genuine passion for all things hospitality, Jack ensures that MAD Academy’s unique curriculum addresses the pressing needs of the hospitality industry and that its methodology and mission resonates with bartenders, cooks, waiters, and hospitality craftspeople around the globe. Whilst Jack is no longer mixing drinks professionally, his freezer is always stocked with frozen glassware. 

Ed Romein is the Head of the Environment & Sustainability program at MAD Academy. He channels his 25 years of experience in education, academic research, and consultancy to foster learning in the hospitality industry. With more than a decade-long fascination on how people engage with food and chefs turn ideas into delicious inventions on a plate, he has acquired a taste to understand eating as an environmental act. Before joining MAD, Ed taught at the Copenhagen Business School, Copenhagen University, Freiburg University, DIS Study Abroad, and the Netherlands School of Public Administration. 

Mikkel-Lau Mikkelsen is the Program Director of the Scandinavia-based foraging program VILD MAD (“wild food” in Danish): a program thought up by René Redzepi, chef and owner of restaurant Noma, to connect people with nature through food experiences, digital tools, and dissemination centered around foraging and cooking with ingredients from the landscape. Mikkel-Lau has a background as an entrepreneur in food and gastronomy and has been a forager for more than 15 years.

Douglas McMaster is the Chef and Owner of Silo London, the world’s first zero-waste restaurant. A visionary and leading thinker when it comes to transforming the practices of hospitality, Douglas has become an example for those working to reimagine how restaurants can become circular systems and how they can lead in creating viable future food systems. 

Osalemistingimused:

Sündmusel osalejate arv on piiratud 60 inimesega. Kohad kinnitatakse vastavalt registreerimisankeetide laekumise järjekorrale. EHRL’i liikmetele on tagatud 2-päevane eelis registreerimiseks.

Et tagada võimalikult paljude ettevõtete kaasatus, on kuni 10. veebruarini võimalik registreerida kuni 2 inimest ettevõtte kohta (erandiks EHRL’i põhiliikmed, kes saavad registreerida kuni 3 osalejat). Kui soov on registreerida rohkem, kinnitame lisakohad vastavalt võimalusele ootelehe alusel pärast 10. veebruari.

Registreerimisankeedi laekumisel väljastame ettevõttele arve kuni 2 tööpäeva jooksul. Arve tasumise tähtaeg on 3 tööpäeva, selle ületamisel kaotab registreering kehtivuse ja kohad antakse järgmistele soovijatele.

Inspiratsioonipäeva korraldavad EHRL ja Tallinna Strateegiakeskuse turismiosakond Tallinna Rohelise pealinna 2023 programmi raames. Eriline tänu Kristjan Peäskele

Täname sündmuse toetajat Radisson Collection Hotel’i.
Tänu toetajatele on sündmusel osalemise hind: 95 eurot inimese kohta (sisaldab programmi ja toitlustust). Osalustasu ei ole tagastatav.