Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Reedel, 12. mail tõmmatakse Tartu Kutsehariduskeskuses joon alla koostööprojektile, mis aitas HoReCa ettevõtetel ja kutsekoolidel õppida Prantsusmaa töökohapõhise õppe kogemusi. 
„Töökohapõhine õpe on meil hästi ära unustatud vana meetod oskuste omandamiseks,“ märkis projektijuht Andrei Atškasov.  „Prantsusmaal aga toimub praktiline kutseõpe just ettevõtetes ja töökohtades, kus kogenud meistrid tulevasi ametikaaslasi õpetavad ja juhendavad. Koolis õpitakse vaid teooriat. Seetõttu valiti projekti koostööpartneriks just Prantsusmaa, Carcasonne ning sealne HoReCa  sektori professionaalide koolitaja CCI Sud Formation,“ rääkis Atškasov.
Projekti raames käis kokku 37 õpilast, õpetajat ja ettevõtete esindajat õpirändel Prantsusmaal, et omandada sealseid kogemusi kolmepoolsest koostööst töökohapõhise õppe läbiviimisel. Carcasonne hotellides ja restoranides jälgiti eriti tähelepanelikult kuidas toimub õpilaste juhendamine nii töökohal kui ka koolis.
Projektis osalesid lisaks Tartu Kutsehariduskeskusele veel Rakvere Ametikool ja Viljandi Kutseõppekeskus ning Tartu, Rakvere ja Viljandi ettevõtted: restoranid Chez Andre, Polpo, Fiona, Mõisa Ait ning hotellid London ja Aqva Spa. „Kui koolid on  olnud õpirändeprojektides aktiivsed osalised, siis ettevõtjate kaasamine on seni olnud napp. Kindlasti tuli stažeerimine kasuks ka partnerettevõtetele,“ uskus Atškasov.
Chez Andre peakoka Andrus Vaht´i sõnul on ta projekti ja reisiga väga rahul. „Ettevõtja aeg on kallis ja seepärast tahan seda aega kasutada vääriliselt ja sihtotstarbeliselt. Tänu aktiivsusele ja uutele kontaktidele sain käia sealse kooli restoranis, mitmetes hotellides ja restoranides, ka Michelini tärni restoranis, nii et mina olen lõppkokkuvõttes rahul. Projekti mõte on kontakte leida  ja inimesi kokku viia ja pärast nende kasutamine oma äri  edasiviimiseks on igaühe anda panus,“ selgitas ta.
Projekti lõpuseminaril jagatakse muljeid õpitust ja kogetust ning arutatakse kuidas nähtut Eestimaal rakendada, maitstakse prantsusepäraseid suupisteid ning tähistatakse projekti ametlikku lõppemist.
Projekti „Consortium for promoting workplace based learning in HoReCa“ rahastas Euroopa Liidu Erasmus+ programm.
Lisainfo:
Andrei Atškasov
rahvusvaheliste suhete koordinaator
7361894
Andrus Vaht
peakokk (restoran Chez Andre)
555 67 444