Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Tööandjad otsivad parimaid praktikakohti

Kõigil tööandjatel on võimalik osaleda Eesti Tööandjate Keskliidu poolt korraldataval konkursil “Parim praktikakoht”, et tõsta esile ettevõtteid, kes pakuvad parimal võimalikul moel üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi.

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja ülikoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seadma ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2018. aasta jooksul läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet. Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 11. märtsil täita vastav ankeet.

Parima praktikakoha tunnustuse saanud tööandja saab lisaks klaasikunstnik Ivo Lille klaaskujule õiguse kasutada spetsiaalselt välja töötatud märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel ja trükistel.

  • Parima praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kes paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel ning panustab kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu tähelepanuväärsel moel, kasutades praktikasüsteeme ja –mudeleid, millest teistel on võimalik õppida.
  • Parima regionaalse praktikakohana tunnustatakse üht tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel edendab tähelepanuväärsel moel regionaalset koostööd kvalifitseeritud tööjõu järelkasvu koolitamisel.
  • Parima väikeettevõttest praktikakohana tunnustatakse üht kuni 49 töötajaga tööandjat, kelle tegevus praktika- ja/või töökohapõhise õppe kohtade pakkumisel paistab silma süsteemse ja järjepideva lähenemisega.
  • Eriauhinnaga tunnustatakse üht tööandjat, kes on silmapaistval moel toetanud välisüliõpilaste praktikat.

Pakkudes läbimõeldult praktikakohti, tutvustavad tööandjad oma ettevõtet ja selle väärtushinnanguid noortele. Varasemad konkursivõitjad on välja toonud teisigi praktika kasutegureid, näiteks toovad noored praktikandid endaga kaasa uusi teadmisi koolist ja aitavad hoida ettevõtet värske ja kaasaegsena. Eelnevatel aastatel on parima praktikakoha tiitli saanud tööandjad: Swedbank AS, HANZA Mechanics Tartu OÜ, Top Marine OÜ, Ericsson Eesti, Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Naudingumaitse OÜ, Wendre AS, ABB AS, Fortaco Estonia OÜ ja Gurmeeklubi OÜ.

 

Lisainfo: https://www.employers.ee/parimpraktikakoht2019