Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juhatuse esimehe Verni Loodmaa sõnul on liidu liikmete tagasiside uue koalitsiooni otsustele suures osas toetav.

„Muidugi on rapsimist, aga see rapsimine on tingitud ajalisest defitsiidist ja vähemasti meie murede osas on tegemist lahendusi otsiva, mitte ärapaneva tegevusega,“ ütles Loodmaa.  Tema sõnul on EHRL-i liikmete olukord piirkonniti väga erinev ja käibemaksu jätmine olemasolevale tasemele oli eksistentsiaalselt vajalik eeskätt majutus-ja toitlustusasutustele väljaspool pealinna. Ja kahtlemata on meil hea meel, et need Valitsuse liikmed kes ettevõtjate seisid 2015 kevadel ja suvel, ei unustanud sektorist kostnud palveid ka 2016 sügisel.

Turismitööstuses tegutsevad ettevõtted on eraldivõetuna klassikalised Eesti väikeettevõtted, kuid sektori mõju kogumis on üks olulisemaid tuluallikaid Eesti ühiskonnale. Minu sügava veendumuse kohaselt saab eelarve meie sektorist lähiaastel palju enam maksutulu, kui oleks saanud käibemaksutõusu korral. Kavandatavad muudatused soosivad uusi investeeringuid ja jätavad ruumide võimalikeks palgatõusudeks, mis mõnel puhul on hädavajalikud“, sõnas Loodmaa.

Tema sõnul on majutusasutuste käibemaksu jätmine olemasolevale tasemele loogiline otsus, sest Riigikogu enamus on olnud kogu aeg sellele vastu. „Olid mõnede fraktsioonide formaalsed otsused, kuid me teame, et päris mitu erakonda olid selles küsimuses päris selgelt pooleks“ sõnas Loodmaa.