Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

TALLINN, 24. jaanuar, BNS – Eestis kasvas mullu hotellides viibitud ööde arv 4,3 protsenti 6,5 miljonini, võrreldes Läti ja Leedu 4,9 ja 7,2 miljoniga.

Kohalike hotellis viibitud päevade arv kasvas Eestis aastaga 6,1 protsenti 2,3 miljonini, ning välismaalaste oma 3,3 protsenti 4,1 miljonini, selgub Eurostati andmetest.

Euroopa Liidus tervikuna kasvas majutusasutustes veedetud ööde arv 5,1 protsenti 3,2 miljardini. Kõige enam veedeti öid 471 miljonit Hispaanias, 431 miljonit Prantsusmaal, 425 miljonit Itaalias ja 400 miljonit Saksamaal.

Kõige enam kasvas veedetud ööde hulk Lätis 12 protsenti 4,9 miljoni,  Sloveenias 11,3 protsenti 11,9 miljonini ja Horvaatias 10,6 protsenti 86,1 miljonini. Luksemburgi majutusasutustes veedetud ööde arv langes aga 1 protsenti 28 000 ööle.

Leedus kasvas hotellides veedetud ööde arv 3,3 protsenti 7,2 miljonini.

Baltic News Service