Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Soome turistide arv vähenes esimeses kvartalis 8 protsenti

TALLINN, 8. mai, BNS – Käesoleva aasta esimeses kvartalis jäi Eestit külastanud välisturistide arv mullusele tasemele, kuid Soomest saabunud turistide arv vähenes aastataguse ajaga võrreldes 8 protsenti.

  1. aasta esimeses kvartalis väisas Eestit veidi üle 1 miljoni välisturisti ehk sama palju kui 2017. aasta esimeses kvartalis. Soomest saabunud turistide arv, mis moodustas külastuste üldarvust 37 protsenti, vähenedes aastataguse ajaga võrreldes 8 protsenti, teatas Eesti Pank.

Seevastu kasvas 6 protsenti teiste Euroopa Liidu elanike reiside arv. Venemaa elanikud külastasid Eestit ligi 209 000 korda, mis moodustas saabunud külastajate üldarvust viiendiku ning see number aastaga ei muutunud. Jätkuvalt kasvas Aasia riikidest saabunud külastajate arv, neid oli 10  protsenti rohkem kui aasta tagasi. Reisid Valgevenest harvenesid aga kolmandiku võrra.

Eestit külastanud mitmepäevareisijate arv kasvas esimeses kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 2 protsenti ning mitmepäevareisijate keskmine külastusaeg oli 4,2 päeva. 44  protsenti kõikidest külastustest olid ühepäevased. Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis esimeses kvartalis 220 miljonit eurot.

Samal perioodil külastasid Eesti elanikud välisriike ligi 800 000 korral ja see arv jäi eelmise aasta tasemele. Reisid Euroopa Liidu riikidesse vähenesid 4 protsenti, reisid SRÜ riikidesse seevastu kasvasid 8 protsenti , sealhulgas külastasid eestimaalased Valgevenet kolmandiku võrra rohkem. Märkimisväärselt sagenesid külastused Egiptusse, Indiasse, Kreekasse ja Prantsusmaale. Keskmiselt kümnendiku võrra kahanesid reisid Ameerika Ühendriikidesse, Belgiasse, Leetu, Taani ja Tšehhi.

Mitmepäevareiside arv vähenes 1 protsendi võrra ja need kestsid keskmiselt 3,6 päeva. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 14 protsenti  ning nende arv suurenes 2 protsendi võrra. Eesti turistid kulutasid esimeses kvartalis välismaal hinnanguliselt 200 miljonit eurot.

Eesti Pank kogub reisijate liikumise andmeid, kuna see avaldab mõju reisiteenuste ekspordile ja impordile Eesti maksebilansis, mis avaldatakse 7. juunil.

Tallinna toimetus, +372 610 8823, majandus@bns.ee

Baltic News Service