Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Aasta tähtsaim turismikonverents keskendub Eesti turismi tulevikule

 

Eesti turismiga seotud erialaliidud ja EASi turismiarenduskeskus (Visit Estonia) arutlevad rahvusvaheliste ekspertide abiga homme peetaval turismikonverentsil selle üle, millist rolli mängib turism Eesti majanduses ning kuidas tagada järgnevatel aastatel turismi jätkusuutlikkus.

 

“Kogu Eesti turismisektor annab täna tööd ligi 100 000 inimesele ning on seega väga oluline majandusharu, mille tulevik mõjutab otseselt, kui hästi läheb Eesti majandusel. Homsel rahvusvahelisel turismipäeval vaatame otsa saja aasta vanuse Eesti turismile ning selgitame välja, milliseid samme tuleks teha, et globaalsel turismiturul edukas olla,” ütles Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Mariann Lugus.

 

Konverentsi korraldava Visit Estonia projektijuhi Kristiina Talisaineni sõnul on Eesti turism viimasel paaril aastal näidanud kasvu ning reisimine maailmas on tõusuteel, kuid iga turisti nimel käib puhkusesihtkohtade vahel armutu võitlus.

 

“Oleme Eesti ettevõtetega teinud aastaid rasket tööd, et saada käima näiteks Aasia suunalt tulev turism ning täna näeme, et töö on vilja kandnud ja Eestisse jõuavad aina rohkem turismigrupid Hiinast, Jaapanist ning mujalt Aasia riikidest,” ütles Talisainen. “Siiski pole Eesti maailmas turismi tõmbenumber ning seetõttu on kindlasti vaja jätkata tarka ja läbimõeldud Eesti turundamist nii lähiturgudel kui ka kaugemates riikides.”

Turismikonverentsil jagab mõtteid turismi tulevikust futuroloog Magnus Lindkvist Rootsist, lugude jutustamisest räägib stsenarist dr James McCabe Iirimaalt ning elamuste disainimisest ja tarkadest sihtkohtadest kirjanik ja arvamusliider Doug Lansky. Lisaks räägib Eesti üks informeeritumaid transpordieksperte Henrik Hololei Eesti transpordiväljavaadetest ja visioonist ehk kas Eesti turism jääb muudkui edasikihutavast tehnoloogiast maha või mitte.

 

Lisaks antakse homme õhtul toimuval pidulikul turismigalal esmakordselt välja kõrged turismiauhinnad silmapaistvatele inimestele ja organisatsioonidele, kes on panustanud oma igapäevatööga Eesti turismi edendamisse ning teinud Eesti maailmas laiemalt tuntuks. EASi turismiarenduskeskuse, Eesti Turismifirmade Liidu, Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu, Eesti Konverentsibüroo, Eesti Spaaliidu, Eesti Maaturismi ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi esindajatest koosnev žürii annab välja auhinnad Turismisaadiku, Konverentsisaadiku, Piirkondliku Turismitähe, Turismivirtuoosi, Reisiguru ning Visit Estonia turundustähe kategooriates.

 

“Kultuuri abil on võimalik põnevaid lugusid jutustada ning need inimesed, keda tunnustame, on oma innukuse, laia silmaringi ja väsimatu tööga panustanud tugevalt sellesse, et Eesti oleks maailmas tuntud kui kultuuri, innovatsiooni ning põnevate elamuste maa, kuhu reisimine on omaette väärtus,” ütles Talisainen.

 

EV100 pidulik turismiauhindade gala toimub Estonia kontserdisaalis 27. septembri õhtul.

 

Lisainfo:

Kristiina Talisainen

EASi turismiarenduskeskuse arenduste projektijuht

Tel. +372 528 8088

e-post: kristiina.talisainen@eas.ee

 

Mariann Lugus

Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär

Tel. +372 508 2334

e-post: mariann.lugus@etfl.ee