Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Hotellid: aastavahetusel külastas Eestit mõõdukalt enam Vene turiste

TALLINN, 22. jaanuar, BNS – Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) juhatuse esimehe Verni Loodmaa arvates võis möödunud aasta lõpus ja käesoleva aasta alguses Eestit võrreldes varasema aastaga külastada hinnanguliselt 5 kuni 10 protsenti enam Vene turiste.

“Traditsiooniliselt aasta lõpus ja uue aasta alguses venelased Eestit külastavad ja eks ka linnapildis oli neid näha,” ütles Loodmaa BNS-ile. Samas rõhutas ta seda, et täpsed numbrid pole praegu veel selgunud.

Küll avaldas Loodmaa lootust, et võrreldes eelmise aastaga võis siiski näha mõõdukat kasvu. “Ma usun, et see tõus võiks olla 5 kuni 10 protsendi vahel,” lisas ta.

Seejuures märkis hotellide liidu juht, et tippaegadest jäädakse endiselt üsna kaugele. “Arenguruumi on piisavalt ja vajadust oma müügitööd ka Venemaal jätkuvalt edasi teha,” tõdes ta.

Olulise murekohana tõi Loodmaa välja ka selle, et Soome turistide osakaal on vähenenud. “Seda oleme näinud eelmise aasta pea kõikidel kuudel ja see on kindlasti suund, kus Eesti turismiasjalised peavad oma müügitööd oluliselt aktiviseerima,” märkis hotellide liidu juht, kelle sõnul on Soome turistide olulisus Eesti turismis väga tuntav.

Tallinna toimetus, +372 610 8823, majandus@bns.ee

Baltic News Service