Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

TALLINN, 23. jaanuar, BNS – Hotellide ja teiste majutusasutuste külastused kasvasid Eestis möödunud aastal 2 protsendi võrra, samal ajal kui Lätis ja Leedus kasvas näitaja aastaga vastavalt 8,3 ja 7,7 protsenti.

Eestis kasvas mitteresidentide majutusasutustes veedetud ööde arv mullu 1 protsendi võrra ja kohalike ööbimine 3,8 protsenti. Kokku veedeti Eesti majutusasutustes 6,6 miljonit ööd, selgub Eurostati andmetest.

Lätis kasvas mitteresidentide ööbimiste arv aastaga 10,1 protsenti ja residentide oma 4,5 protsenti. Kokku veedeti Läti majutusasutustes 5,4 miljonit ööd.

Leedus kasvas mitteresidentide majutusasutustes veetud ööde hulk 8 protsenti ja kohalike oma 7,5 protsenti. Kokku veedeti Leedu majutusasutustes 7,9 miljonit ööd.

Soome majutusasutustes veedeti mullu aga 22,2 miljonit ööd, mida on 1,5 protsenti enam kui 2017. aastal. Mitte-elanike majutusasutustes veedetud ööde arv kasvas 1,2 protsenti ja kohalike ööbimine 1,6 protsenti.

Euroopa Liidus tervikuna ulatus 2018. aastal majutusasutustes veetud ööde arv pea 3,1 miljardini. Seda on võrreldes tunamulluse aastaga 2,2 protsenti enam.

Lõppenud aasta kõige suuremat ööbimiste arvu kasvu näitasidki Läti ja Leedu. Järgnesid Malta 6,5-protsendilise ja Poola 5,8-protsendilise kasvuga. Näitaja langes Luksemburgis 4,3 protsenti, Iirimaal 1,5 protsenti ja Hispaanias 0,9 protsenti.

Kõige suurem oli majutusasutuses veedetud ööde arv Hispaanias, kus see kahanes aastavõrdluses 0,9 protsenti 467 miljonile ööle. Järgnesid Prantsusmaa 444 miljoni, Itaalia 429 miljoni ning Saksamaa 419 miljoni majutusasutustes veedetud ööga.

Tallinna toimetus, +372 610 8823, majandus@bns.ee

Baltic News Service