Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Aprillis vähenes hotellides peatunud Soome ja Vene turistide arv

TALLINN, 6. juuni, BNS – Aprillis peatus Eesti majutusettevõtetes mullusest küll 5 protsenti enam turiste, kuid samal ajal vähenes aastavõrdluses Soome ja Vene turistide arv.

Kokku peatus 2019. aasta aprillis majutusettevõtetes kokku 262 000 turisti ehk 5 protsenti rohkem kui mullu. Kokkuvõttes oli rohkem nii sise- kui ka välisturiste, teatas statistikaamet.

Aprillis kasutasid majutusettevõtete teenuseid 156 000 välisturisti, mis on 4 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Välisturistid veetsid majutusettevõtetes kokku 306 000 ööd ehk 1 protsendi võrra rohkem kui 2018. aasta aprillis.

Välisturistid moodustasid aprillis turistide koguarvust 60 protsenti. 40 protsenti välisturistidest saabus Soomest, 11 protsenti Venemaalt ning 9 protsenti Lätist. Soome ja Venemaa turistide arv vähenes aastases võrdluses vastavalt 4 protsenti ja 11 protsenti.

Samas saabus Lätist 8 protsenti, Saksamaalt 10 protsenti, Rootsist 17 protsenti ja Leedust 14 protsenti rohkem turiste kui mullu samal kuul.

Majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest 66 protsenti tuli Eestisse puhkama, 27 protsenti oli tööreisil ning ülejäänud muul põhjusel. 70 protsenti välisturistidest ööbis Tallinnas.

Aprillis peatus majutusettevõtetes 106 000 siseturisti ehk 6 protsenti rohkem kui 2018. aasta aprillis. Siseturistid veetsid aprillis majutusettevõtetes kokku 176 000 ööd ehk siseturistide ööbimiste arv kasvas aastases võrdluses 3 protsenti.

62 protsenti siseturistidest olid puhkusereisil ja 26 protsenti tööreisil. Majutusteenuseid kasutanud siseturistidest peatus Harju maakonnas 29 protsenti, Pärnu ja Tartu maakonnas vastavalt 14 ja 15 protsenti ning Ida-Viru maakonnas 12 protsenti.

Eesti pakkus aprillis teenust 995 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 20 000 tuba 46 000 voodikohaga. Tubadest täideti 45 protsenti ja voodikohtadest 35 protsenti.

Keskmiselt maksis ööpäev majutusettevõttes 37 eurot, mis on euro kallim kui eelmise aasta aprillis. Harju maakonnas maksis ööpäev 42 eurot, Tartu maakonnas 41 eurot, Pärnu maakonnas 31 eurot ning Ida-Viru maakonnas 30 eurot.

Tallinna toimetus, +372 610 8823, majandus@bns.ee

Baltic News Service