Pressiteade: Riigihangete seaduse muutmiseks laekus arvukalt ettepanekuid

21. august 2019

Riigihangete seaduse muutmiseks laekus arvukalt ettepanekuid
Rahandusministeeriumi pressiteade
21. august 2019

Rahandusministeerium algatas kevadel riigihangete seaduse muutmise ning selle väljatöötamise kavatsusele laekus arvukalt tagasisidet. Seisukohti ja ettepanekuid oli kokku 295, esitajateks viis advokaadibürood, kaheksa ministeeriumi, üksteist erialaliitu, kaks ülikooli ja kuus valitsusasutust.

„Tagasiside oli arvukas ja samas ka väga professionaalne. Iseäranis hea meel on, et kaasa mõtlesid ja seisukohti esitasid paljud ettevõtlusorganisatsioonid ning valdkonnas tunnustatud õigusnõustajad,“ sõnas rahandusministeeriumi riigihangete ja riigiabi osakonna juhataja Estella Põllu.

Riigihangete seaduse muutmise väljatöötamise kavatsusele laekunud  ettepanekute lõikes leidsid enim tähelepanu kavatsuses prioriteetsematena välja toodud teemad, näiteks riigihankelt kõrvaldamine ja rikkumiste heastamine, raamlepingud, vaidlustusmenetlus ning seaduse üldosa ja eriosade vahekord. Kolmandik ettepanekutest puudutas ka küsimusi, millele väljatöötamise kavatsuses ei keskendutud.

Rahandusministeeriumis jätkub tagasiside põhjal seisukohtade ja edasise tegevuskava täpsustamine. Esmane tagasiside kõigi esitatud ettepanekute kohta avaldatakse ministeeriumi kodulehel augustikuu jooksul. Sellele järgnevad vajadusel kohtumised huvigruppidega. Eelnõu on kavas esitada kooskõlastamiseks 2020 aasta I kvartalis.

Laekunud ettepanekud on avaldatud rahandusministeeriumi kodulehel ja ka teemade kaupa kategoriseeritud, teave on leitav: