Eesti Hotellide ja Restoranide Liitu kuuluvad kõik peamised turutegijad, liikmeskonna moodustavad pea 200 liiget.

Pressiteade: Algab arutelu õiglasest tööhõivest hotellides ja restoranides

07. oktoober 2019

Pressiteade

03.10.2019

Algab arutelu õiglasest tööhõivest hotellides ja restoranides

Restoranide ja hotellide sektori vastutustundliku ettevõtluse, õiglase tööhõive ja usaldusväärse tarneahela küsimused jõuavad Justiitsministeeriumiga koostöös korraldatud ümarlauale.

Ümarlaual räägitakse sektori tööturu olukorrast, ümbrikupalkadest, inimeste tööalase ekspluateerimise riskidest ja tagajärgedest, Eesti ning Soome kogemusest.

„Vastutustundik ettevõtluskultuur on uus oluline märksõna, kuidas meie sektoris edaspidi on võimalik edu saavutada. See tuleneb tööjõupuudusest, mis paneb ettevõtteid konkureerima, et saada endale parimaid. Noored tunnevad hea kultuuriga töökohad ära ja teevad oma valikud. Püüame sinnapoole, et meil oleks järjest rohkem hotelle ja restorane, kus on koht headel suhetel kollektiivis ning laiem vastutuse võtmine,“ ütles restoranide Leib ja Umami üks omanikke ning peagi avatava bistroo Lore juht ja sommeljee Kristjan Peäske.

Esmaspäeval, 7. oktoobril kell 14-16 toimub Superministeeriumis (Suur-Ameerika 1, saalis Tamm) Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu ning Justiitsministeeriumi koostöös korraldatav ümarlaud „Vastutustundlik ettevõte ja õiglane tööhõive“.

Ümarlaua ajakava ja esinejate tutvustused leiate siit.

Lisateave

Maarika Liivamägi