Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

TALLINN, 21. jaanuar, BNS – Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu (EHRL) sõnul näitavad esialgsed andmed, et Tallinnasse saabus aastavahetusel oodatust rohkem Vene turiste, mis näitab, et Eesti populaarsus turismisihtkohana idaabrite seas kasvab; sama kinnitas ka Tallink.

“Täpsem statistika tuleb veebruaris, küll aga võib Tallinna hotellide suuliste kommentaaride põhjal kinnitada, et Vene turiste oli Tallinnas aastavahetusel mõnevõrra oodatust rohkem, mis on hea näitaja,” ütles EHRL-i tegevjuht Maarika Liivamägi BNS-ile.

“Kuuldused meie jõuluturust on jõudnud ka idanaabriteni ja soov Tallinna näha on endiselt olemas,” kinnitas Liivamägi. “Eriti hea meel on ettevõtjatel selle üle, et tulijateks ei ole mitte ainult vanemad turistid, kes siia nostalgiast tagasi tulevad, vaid tee Tallinnasse on leidnud ka noorema põlvkonna esindajad.”

“Meie lähedus ja ligipääsetavus, näiteks lisarongid pühadeajal ning venekeelne teenindus, on sellele sihtrühmale olulise tähtsusega,” toonitas Liivamägi.

Suuremat Vene ja Soome turistide laekumist kinnitas ka Tallink, kelle sõnul oli pühadeperioodil näha märkimisväärset kasvu.

“Hotellide poolelt on näha, et möödunud pühadeperioodil 30.12.2019 – 07.01.2020 peatus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes Tallinki hotellides Vene ja Soome kodanikest kliente mõlemaid ligikaudu 30 protsenti rohkem,” ütles Tallinki kommunikatsioonijuht Katri Link.

Tallinna toimetus, +372 610 8815, majandus@bns.ee

Baltic News Service