Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Maaeluministeerium teavitab, et Euroopa Komisjonilt on tulnud info COVID-19 olukorraga seotult peamiselt impordil esinenud probleemide kohta, kui logistilistel põhjustel oli raskusi esitada piiripunktis paberkandjal originaalsertifikaati.

Euroopa Komisjon saatis EL-välistele kaubanduspartneritele ja saatkondadele teavituse, et import EL-i võib ajutise kriisiolukorra meetmena toimuda ka originaalsertifikaadi koopia alusel järgmistel tingimustel:

Kui EL- välisel riigil on juurdepääs EL süsteemile TRACES, https://webgate.ec.europa.eu/tracesnt/ecas-login, siis selle süsteemi kaudu;

Kui EL- välisel riigil ei ole TRACES juurdepääsu, siis välisriigi pädeva asutuse meililt peab sertifikaadi koopia saatma otse piiripunkti meiliaadressile, mis on olemas Euroopa Komisjoni (DG Sante) kodulehel

EL (Euroopa Komisjon) on palunud välisriikidel peegeldada neid meetmeid, sest teatavasti ka EL eksportijatel on olnud originaalsertifikaadi esitamisega probleeme.