Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Eesti Tööandjate Keskliidu pressiteade

28.04.2020

 

Praktikakohtade konkursile saab kandidaate esitada kuni 4. maini

 

Eesti Tööandjate Keskliit viib  viiendat aastat läbi konkurssi “Parim praktikakoht“. Konkursi eesmärk on tõsta esile ettevõtteid, kes on eelneval aastal pakkunud üliõpilastele ja kutseõppuritele praktikakohti ja õpipoisiõppe võimalusi. Vaatamata eriolukorrale on juba laekunud üle paarikümne avalduse ning neid saab esitada kuni 4. maini 2020.

Eesti Tööandjate Keskliidu tegevjuhi Arto Aasa sõnul on ettevõtted pidanud eriolukorra tõttu tegema ümberkorraldusi, kuid see ei tähenda, et järelkasvu ja kutseõppega ei tegeletaks. Tööandjate jaoks on praktikaprogrammid võimalus leida üles üles ja värvata meeskonda parimaid töötajaid, töötajatele annab aga esimese reaalse töökogemuse õpitaval erialal, ehk kokku saavad tööturu mõlemad osapooled,“ sõnas Aas.

Parimad praktikakohad valitakse neljas kategoorias: peaauhinna ehk parima praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes on süsteemselt ja järjepidevalt tegelenud praktika ning töökohapõhise õppe pakkumisega ja jaganud oma teadmisi ka teistega. Parima regionaalse praktikakoha tiitli saab tööandja, kelle tegevus on loonud väärtust ka kohalikule kogukonnale. Parima väikeettevõttest praktikakoha tunnustuse saab tööandja, kes vaatamata oma väiksusele tegeleb teemaga süsteemselt ja järjepidevalt ning näeb selles võimalust, et oma äri arendada. Lisaks antakse välja parima välisüliõpilastele praktikavõimalust pakkuva tööandja tiitel.

Ettevõtted, kutseõppeasutused, rakenduskõrgkoolid ja kõrgkoolid on oodatud konkursile kandidaatidena üles seadma ettevõtteid ja sihtasustusi, kes on 2019. aasta jooksul oma ettevõttes läbi viinud praktikat või õpipoisiõpet. Konkursil osalemiseks tuleb hiljemalt 4. maiks täita ankeet SIIN.

Varasemalt on parimate praktikakohtade tiitlitega pärjatud saanud tööandjad: SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla, Naudingumaitse OÜ, Wendre AS, ABB AS, Fortaco Estonia OÜ ja Gurmeeklubi OÜ, Radisson Blu Hotel Olümpia, Velvet OÜ,  Wermo AS, SA Pärnu Haigla.

Parima praktikakoha tunnustuse saanud tööandja saab lisaks auhinnale õiguse kasutada spetsiaalset märgist oma kodulehel, reklaammaterjalidel ja trükistel. Konkursi korraldab Eesti Tööandjate Keskliit koostöös SA Innove ja Haridus- ja Teadusministeeriumiga. Konkurssi rahastavad Eesti riik, Euroopa Sotsiaalfond ja Eesti Tööandjate Keskliit.