Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Nordic Hotels & Resorts (Kämp Collection Hotels) töötajad hakkasid 24.augustist kasutama näomaske. Töötajad saavad maskid ka tööreisideks. „Kasutame maske, sest hoolime oma külastajatest ja üksteisest. Teeme kõik koroonaviiruse levimise takistamiseks,“ ütles tegevjuht Sam Holmberg.

Nordic Hotels & Resorts hotellikett koosneb enam kui 40-st hotellist ja on osa Norra Nordic Choice ketist, mille kõikides hotellides Põhjamaades ja Baltikumis võetakse näomaskid kasutusele.

„Oleme kevadel koostanud oma hotellidele, restoranidele, baaridele ja spaadele Safe Stay tervise turvalisuse juhendi, mille eesmärk on pärssida viiruse levikut. Näomaskide kasutuselevõtt on ainult üks tegevus paljude seast. Soovime, et meie külastajad teaksid, et teeme kõik nende turvalisuse heaks,“ lisas Holmberg.

Näomaskid ei pisenda distantseerumise, kätehügieeni või desinfitseerimise suurt tähtsust.

Hotellitöötajad suhtusid uudisesse maski kanda positiivselt. Töötajad said aru, et maski kandmine on ka nende endi turvalisuse huvides. Saame ju külastajatele pakkuda esmaklassilisi elamusi ainult siis, kui nad meid usaldavad. Kõik töötajad said ka õige maskikandmise koolituse.

Külastajatelt maski kandmist ei eeldata, küll aga tuleb vastuvõttu müügile käte desoaine, mask ja kummikindad. Septembris algaval konverentsihooajal varustatakse kõik külastajad selle nn turvapakiga tasuta.

Kuna mujal maailmas on klienditeeninduses näomaski kasutamine enesestmõistetav ja väga levinud, siis soovib  Nordic hotellikett olla meie teenindussfääris suunanäitaja.

Näomaski õige kandmine teeninduses, turismi- ja restoranisektoris,  võib vähendada piisknakkuse levikut. Sõltub ju sektori äriedu, kui kiiresti suudame viiruse leviku peatada.

Refereeritud Kämp Collection Hotelsi 24.08.2020 ilmunud uudiskirjast.