Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Blogi

Hotellide ja Restoranide Liit andis esmakordselt välja stipendiumi Ettevõtluskõrgkool Mainori uuele hotelli- ja restoraniettevõtluse õppekavale

07. mai 2024

Hotellide ja Restoranide Liit andis esmakordselt välja stipendiumi Ettevõtluskõrgkool Mainori uuele hotelli- ja restoraniettevõtluse õppekavale

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) andis esmakordselt välja erialase stipendiumi Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainor (EEK Mainor) hotelli- ja restoraniettevõtluse eriala tudengile. EEK Mainor alustas uue õppekavaga, mis on kokku pandud tihedas koostöös külalismajanduse sektori ettevõtetega, eelmisel sügisel. Kursus on keskendunud hotelli- ja restoraniettevõtluses vajalikele õppeainetele ning õppejõududena on kaasatud valdkonna tuntud tegijad, et tuua tudengitele praktilisi teadmisi kaasaegsetest protsessidest ja juhtimisest valdkonnas, mis pakub rohkelt väljakutseid, aga ka võimalusi.

EHRLi stipendiumi eesmärk on valdkonda laiemalt tutvustada ja tunnustada tudengit, kelle akadeemilised saavutused ja pühendumine valdkonnale on silmapaistvad ja inspiratsiooniks teistele.

Selle aasta stipendiumi pälvis Noora Liis Maidla. Noora eristub kõrgete akadeemiliste tulemuste ja siira pühendumisega külalislahkuse sektori vastu juba väga noorest east. Noora omandas esimesed töökogemused hotellis 13-aastasena, abistades My City Hotel’i toateenijaid tubade ettevalmistamisel külaliste jaoks. Alates sellest on ta igal suvevaheajal omandanud valdkonnas uusi kogemusi ning läbi nende professionaalselt arenenud. Täna töötab Noora kooli kõrvalt teenindajana restoranis Lee, mis on Michelini tunnustusega armastatud restoran Tallinna vanalinnas.

Stipendiumi andsid üle Ain Käpp, EHRL juhatuse esimees ja Ly Hõbe, EEK Mainor õppeprorektor.

„Külalislahkusel on oluline osa minu ja mu perekonna elus. Juba väiksest peale mõistsin, et see, kuidas me teisi kohtleme ja tundma paneme, on oluline osa ühiskonnast. Hiljem taipasin, et inimeste eest hoolitsemine ja nende õnnelikuks tegemine annab ka mulle endale rõõmutunde. Nautisin seda kui kooli kõrvalt tööd tegin ja pärast gümnaasiumi lõppu tundus külalislahkus karjäärivalikuna ainuõige. Mul on hea meel, et valisin just EEK Mainori – eriala õppejõud on väga inspireerivad ja tõeliselt tugevad praktikud, kellelt on palju õppida!“ kommenteerib Noora Liis oma õpinguid.

Stipendiumi suurus on 2000 eurot ja see läheb EEK Mainori õppetasude maksmiseks. Tegemist on stipendiumiga, mida EHRL soovib välja anda ka igal järgneval aastal, et järjepidevalt populariseerida valdkonnapõhist haridust ja professionaalset arengut.

EHRLi juhatuse esimees Ain Käpp tunnustab kooli ja tudengeid: „EHRL otsustas stipendiumit välja andma hakata eelmisel aastal, kui EEK Mainor meie valdkonnas uue õppekava avas. Kuna tegemist on erakõrgkooliga ja selles hariduse omandamine on tasuline, leidsime juhatusega, et stipendium on üks võimalus toetada vähemalt ühe üliõpilase õpinguid sellel kursusel. Hea meel on tõdeda, et juba on ka mitmeid külalislahkuse ettevõtteid, kes on otsustanud oma töötajate hariduse omandamist toetada – usun, et õppijate arv kasvab iga aastaga ja just sealt koolist tuleb külalislahkuse ettevõtlusse tugev järelkasv.“

EEK Mainori õpekava hotelli- ja restoraniettevõtlus esmane vastuvõtt toimus eelmisel sügisel. 2024/2025 õppeaasta vastuvõtt on alanud, õppetöö toimub sessioonõppes võimaldades hariduse omandamist ka töö kõrvalt. Õppetöö kestab kolm aastat ja selle käigus omandatakse rakenduskõrgharidus (BA).

 

Lisainfo:

Ain Käpp, Eesti Hotellide ja Restoranide Liit

ain.kapp@radissonhotels.com, tel. 5025001

 

Kadi Elmeste, EEK Mainor
kadi.elmeste@eek.ee, tel.515 7869

 

Teate edastas:

Sandra Kamilova
Miltton New Nordics
+372 56675362
www.miltton.ee

 

Fotograaf: Lauri Laan.