Eesti Hotellide ja Restoranide Liit on suurim külalislahkuse valdkonnas tegutsev erialane ettevõtjate liit.

Seisame selle eest, et ettevõtluskeskkond käiks ajaga kaasas ka meie äride poolt vaadatuna, et meie liikmed oleksid hästi informeeritud valkonda puudutavatest õigusnormidest ja inimesed, kes meie ärides töötavad, oleksid hoitud ja hinnatud ning saaksid oma oskusi ja teadmisi pidevalt edasi arendada.

Kutsekomisjon

Tähelepanu!

Eesti hotellide ja restoranide liidu majutuse ja toitlustuse valdkonna kutse andja õigused lõppevad alates 01.03.2021 (Alus: Teeninduse KN otsus 25.01.2021 nr 6-4/25) ning uue kutse andja valimiseni (04.2021) võib kutse andmisega seotud küsimustega pöörduda Kutsekoja poole: kutsekoda@kutsekoda.ee või tel 679 17 00.

Kutsekomisjoni ülesandeks on välja töötada kutse andmise korra eelnõu koostöös kutse andmise õiguse taotlejaga ning välja töötada kutsekomisjoni töö kord. Komisjon nimetab vajadusel hindamiskomisjonid ja töötab välja hindamiskomisjoni töökorra, kinnitab hindamisjuhendid ja –materjalid, hindamise vormid ning teised kutse andmiseks vajalikud dokumendid. Kutsekomisjon arvestab ja esitab KA-le kooskõlastamiseks kutse andmise ja kutse taastõendamise tasu suuruse. Komisjon korraldab taotleja dokumentide läbivaatuse ning otsustab taotlejale kutse andmise või andmata jätmise. Kutsekomisjon lahendab hindamiskomisjoni tegevuse kohta esitatud kaebusi ning kinnitab vajadusel kompetentsuse hindamise kohale (eksamikeskusele) esitatavad nõuded.

Majutuse valdkonna kutsekomisjoni kuuluvad:

  • Maarika Honkonen, EHRL-i esindaja, Teeninduse Kutsenõukogu esindaja, kutsekomisjoni esimees
  • Raigo Triik, Metropol Hotell, Metropol Spa Hotel
  • Killu Maidla, Hektor Container Hotel
  • Krista Tuulik, Tallink Hotels
  • Tiina Viin, Tartu Ülikool Pärnu Kolledz
  • Kristi Tarik, Tallinna Teeninduskool
  • Ain Hinsberg, EHRLi esindaja

 

Toitlustuse- ja teenindus valdkonna kutsekomisjoni kuuluvad:

  • Maarika Liivamägi, EHRL-i esindaja, Teeninduse Kutsenõukogu esindaja, kutsekomisjoni esimees
  • Indrek Kivisalu, Toitlustusettevõtete esindaja, kutsekomisjoni aseesimees
  • Rudolf Visnapuu, Eesti Peakokkade esindaja
  • Ritta Roosaar Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni esindaja
  • Krista Kalmus, Eesti Kelnerite ja Ettekandjate Liidu esindaja
  • Margit Kikas, Eesti Baarmenide Liidu esindaja
  • Peep Peetersoo, Hotell Pärnu, Pärnumaa KHK
  • Ülle Parbo, ekspert
  • Sirje Rekkor, Tallinna Ülikool
  • Eeve Kärblane, TalTech Eesti Mereakadeemia Meremajanduse keskus
  • Maret Õunpuu, OÜ Õunpuu Koolitused
  • Ülle Kruuda, Tartu KHK
  • Anne Mäe, Tallinna Teeninduskool